top of page

Gesprekken over de oude natuurwijsheid: zo communiceer je met bomen, planten én dieren


Onlangs liep ik met Toroa - een maori en beschermer van de oude natuurwijsheid -naar mijn favoriete krachtplek. Ik had hem verteld over de speciale energie die ik bij de bron ervaar. Het filmpje dat ik hem stuurde, wakkerde bijzondere herinneringen bij hem aan. De plek deed hem aan thuis denken. Aan de tijden die hij bij zijn grootouders doorbracht in Nieuw-Zeeland waar hij alles leerde over de connectie met de natuur. Of beter: het spreken met de natuur. Want zoals ik weer van hem leerde, is dat bomen, planten, dieren en insecten met je praten. Ineens begreep ik waarom een vlinder, vlieg of vogel dichterbij komt, nadat ik een ritueel deed op deze plek. “Ze voelen de verandering in de energie waarmee we werken. Ze zijn nieuwsgierig. Komen even kijken. Let maar eens op als een vogel vlak voor je omlaag duikt of een insect op je landt. Daaraan merk je het”, vertelt hij tijdens een wandeling naar de bron, het bosbadhuis.


Voordat we het bos inlopen, staat hij even stil. “Kijk eens naar de bomen. Merk je iets op? Bijvoorbeeld dat één boom zachtjes heen en weer zwiept? Dat is een vorm van communicatie met jou. Via zijn wortelstelsel maakt hij contact met je energie, als begroeting. Dat je dat opmerkt, zal hij waarderen”, grinnikt hij gevolgd door een bloedserieuze blik.


De taal van onze voorouders is terug te vinden in de fluisteringen van de natuur. De wind, het ruisen van de bomen. Ze hebben boodschappen voor ons. Over onze worstelingen, ons zielenpad. Vraag en je krijgt antwoord. Het is dus eigenlijk heel eenvoudig en makkelijk. We zijn het alleen verleerd.”


Precies dit is waar onze zielenmissies elkaar raken. Misschien zelfs wel de reden waarom we elkaar tegen zijn gekomen: om anderen te inspireren en te motiveren dit weer opnieuw te leren. Door deze ervaringen op te schrijven en te delen.


En er is nog zoveel meer te delen over onze gesprekken, bijvoorbeeld:


  • De connectie met onze krachtdieren en mijn persoonlijke ervaring hiermee. Zo zijn er binnen vijf jaar twee dieren - een adelaar en een eekhoorn - bij me gekomen voor een healing waar ik nog steeds versteld van sta. Hoe kon dit? En wat wist hij hierover te vertellen? Binnenkort schrijf ik er zeker een blog over..

  • Over de transformatie van boosheid. Het is een enorm krachtige energie die we kunnen ombuigen naar liefde.

  • En ook heel gaaf; de Hawaïaanse pad van bewustwording waarover ik schrijf in mijn tweede boek Hokule’a - is voor hem niet onbekend. Ook de Maori’s werken met 3 zielen. Daarover hoop ik meer te schrijven én hem te spreken voordat hij weer uit Nederland vertrekt.


Lees je graag meer over deze onderwerpen? Schrijf je dan in voor een nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte. Of neem regelmatig een kijkje op mijn blog of Instagram.

Je kunt natuurlijk ook mijn boeken lezen. Via mijn webshop kun je meteen beginnen met mijn e-books. Naupaka ken je misschien. In 2013 was het volop in het nieuws. Hokule’a volgde daarop. Beide boeken gaan dieper in op Hawaiaans sjamanisme en het pad van bewustwording. Ik voer je mee op een bijzondere reis over de eilanden waar je leert in te tunen op je eigen hogere bron van wijsheid. Lees op mijn site meer over wat Holistik, Susan smith (Happinez), Humberto Tan, de Volkskrant erover schreven.

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page