top of page

De wilde landen

Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan de oprichting van De Wilde Landen, nieuwe natuur op uitgeputte agrarische grond. 

Het idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Of misschien eigenlijk ook wel...

 

Een paar jaar geleden nam mijn leven een totaal andere wending. Instinctief had ik geweten dat er iets nieuws aan zat te komen en wist dat ik alles moest loslaten waar ik mee bezig was. Met vertrouwen zou ik moeten volgen wat er op mijn pad zou komen.

 

De beweging zou uiteindelijk de richting wel aangeven.

 

Ik reageerde 'spontaan' op een job als corporate pr-adviseur bij een Toeristische organisatie, waar ik me zou gaan bemoeien met de natuur op de Veluwe. Ineens nam ik deel aan grote natuurbeheerprogramma's van de provincie. Diep van binnen wist ik dat deze functie niet zomaar op mijn pad was gekomen...


Tijdens mijn deelname aan de natuurbeheerprogramma's begonnen woorden, beelden, bepaalde mensen als een soort matrix op te lichten. Ik wist dat het puzzelstukjes waren voor iets groters. Een nieuw plan voor natuurontwikkeling.

 Na een paar maanden ontmoette ik een sjamaan uit Nieuw-Zeeland, waarna alles samenviel. Hij had namelijk een missie: Westerlingen laten zien hoe ze zich weer konden verbinden met de natuur, hoe wij weer een goede voorouder voor de natuur en onze toekomstige generatie konden zijn. 

Ik wist dat ik hiermee aan de slag moest gaan: het ontwikkelen van een plek waar deze kennis en verbinding weer kon ontstaan. 

In rap tempo ontwikkelde zich een plan voor De Wilde Landen. Een stuk voormalige agrarische grond waar een groep mensen nieuwe natuur ontwikkelt. Samen met inwoners van het gebied, bedrijven die restmaterialen leveren voor de bouw van huisjes. Wageningen Universiteit, gemeenten, provincie die meedenken aan nieuwe woon/werk vormen. Ik geloof dat een verbindende kracht als deze alles in beweging kan zetten. En over een jaar (september 2022) de schop (of eerder) dan ook zeker de grond in gaat.

Wil je ook Wildelander worden, meewerken en verblijven in je eigen natuurreservaat? Stuur me dan zeker even een mailtje)

LIEFKE (LFK) Magazine
Elsevier
YOGA MAGAZINE
TEXTILIA
Happinez april 2018
Happinez april 2018
RTL LATE NIGHT
RTL LATE NIGHT (NAUPAKA)
De Volkskrant De Wending 2 26 augustus 2014
Volkskrant De Wending 26 aug 2014
De Volkskrant, De Wending
Voetnoot Arnon Grunberg 30 aug 2014
bottom of page