Naupaka is een waargebeurd en indringend liefdesverhaal. Het boek werd landelijk nieuws (in Nederland en België) toen Lideweij erover vertelde bij RTL Late Night en haar boek op de voorpaginanieuws van het van AD verscheen.
 
- Humberto Tan - 
'Naupaka is een boek van kwetsbare moed. Je vraagt je telkens af: 'Wat zou ik doen?'''
- de Volkskrant-
Naupaka is van de meest controversiële boeken van de afgelopen tijd.
- Jan Siebelink-
'Ik heb Naupaka in één ruk uitgelezen. Het is helder, strak, realistisch geschreven. Je ziet het voor je ogen gebeuren en de personages zijn van vlees en bloed. Ondanks het gruwelijke zijn er ook de poëtische kanten.' 
 
Over Naupaka
Naupaka is een boek dat je aan het denken zet over je leven en de keuzes die je maakt. Naupaka is een waargebeurd en indringend liefdesverhaal over vechten, loslaten en hervinden. Terwijl Lideweij duizenden kilometers van haar grote liefde verwijderd is, vecht hij op zijn sterfbed voor zijn leven. Jarenlang zijn ze onafscheidelijk en strijden ze samen tegen zijn lymfeklierkanker. Totdat Lideweij de onmogelijke beslissing neemt om niet bij zijn overlijden te zijn. Ze vertrekt naar Hawaï, de plek waar haar vriend Sander haar tien maanden eerder ten huwelijk vroeg.