top of page

Wie was ik ook al weer?


IK KON MIJN OGEN NIET GELOVEN toen ik deze week een berichtje van mijn broer kreeg. "Heb je dat gezien Li? Zeldzame wervelwinden boven Pele’s vulkaan op Hawaï!."

Wie mij een beetje kent of de laatste jaren heeft gevolgd weet dat ik een bijzondere verbinding heb met deze plek en energie die de Hawaïanen Pele, ofwel de vuurgodin noemen. In de afgelopen vijf jaar, reisde ik vier keer af naar de Big Island van Hawaï en ik kan niet precies verklaren hoe het komt dat ik er zo naar word toegetrokken. Bevriende Hawaïanen noemen het de uitwerking van de mana, een creatiekracht die hier op het actieve vulkanische eiland buitengewoon sterk aanwezig is.

zeldzame wervelwinden boven vulkaan Hawaï

MANA Toen ik de windhozen boven Pele’s thuishaven zag draaien, dacht ik even terug aan de lente van 2014 toen ik zelf in een wervelwind terechtkwam na het uitbrengen van mijn boek Naupaka. Scherpe oordelen en beschuldigingen over mijn gemaakte keuze (s) brachten me uit balans. En hoe hard ik ook het oog van de storm, het middelpunt van de wervelwind waar stilte heerst, probeerde te bereiken, het lukte me niet. Ik was buiten mezelf geraakt en moest mezelf hervinden.

Want, wie was ik ook al weer?

RTL Late Night 2014

Ik wist dat ik uit mijn comfortzone moest stappen om een antwoord op deze vraag te krijgen. Ik keerde daarom weer terug naar Big Island waar ik had geleerd dat ik midden in de natuur weer tot mijzelf kon komen. Door een tijd alleen te zijn, vond ik elke keer weer mijn richting terug. Ik verbaas me nog steeds over de enorme impact die dit nu tot vier keer toe heeft gehad. Elke keer weer viel me - in de stilte - een idee binnen die zo helder en duidelijk was dat ik er mee aan de slag moest gaan. Daar was geen twijfel over mogelijk! Zoals het schrijven van Naupaka na mijn eerste reis naar The Big Island, en het oprichten van de inmiddels grootste community voor mantelzorgers Ik?Mantelzorger tijdens de tweede en na de derde keer het schrijven van Hokule’a en de Holy Road Trip waarmee ik anderen nu begeleid.

RTL LATE NIGHT 2015 - Ik?Mantelzorger

CREATIEKRACHT Inmiddels weet ik dat er een formule schuilt in deze processen. Dat je mana kunt vormen naar een vaste, aardse energievorm. En dat als je een 'gegeven' idee met volledige focus en discipline uitwerkt, er wonderen kunnen gebeuren. Hemel en aarde zullen zich bewegen en deze week was dat voor heel even met het blote oog te zien..

Hokule'a en Naupaka hebben een uitgever: Altamira

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page