top of page

Vraag, laat los .. en ontvang!


Het is zo bijzonder. Pure magie. De plek waar ik ‘toevallig’ ben beland, is de plek waar ik een ongelooflijk groot inzicht kreeg dat mijn leven totaal een andere kant op liet bewegen. Hier. In een restaurantje in Arnhem Noord, waarschuwde mijn moeder me vijf jaar geleden dat ik niet haar kant op moest gaan. Dat ik was opgeslokt door de zorg voor mijn ziek vriend. Ze zag hoe haar dochter op het punt stond om te vallen. Ik had haar voorbeeld gevolgd - mijn vader was ernstig hartpatiënt - door mijzelf helemaal op te offeren. En nu doorbrak ze een patroon. Hoe dapper. Hoe moeilijk moest dat voor haar zijn geweest. Zij kon de keuze niet maken om voor haarzelf te gaan zorgen. Te kiezen voor verandering. Ik sloot mijn ogen. Haalde diep adem. En een paar maanden later sprong ik. Hakte een knoop door. Ik verbrak de relatie om te voorkomen dat ik over de rand, diep in de put, kukelde. Op dat moment leerde ik naar mijzelf te luisteren. En ik kan inmiddels vertellen dat dit lifechanging is geweest. Ik navigeer sindsdien op mijn innerlijk kompas. Een gevoel. Zoals ook nu. Zo stem ik me af op een gesprek achter me. Ik wéét gewoon dat ik moet luisteren. Omdat deze plek een bepaalde energie bij zich draagt én ik niet zomaar hier ben beland. Dus ik luister naar hoe een topsporter feedback krijgt op haar prestaties. De coach geeft aan dat hij teveel praat. En dar zijn pupil waarschijnlijk maar 50 woorden van de 500 opslaat. Maar welke woorden? (Juist die woorden kunnen lifechanging zijn 😉 Ze kan zomaar de sprint winnen, wil ik zeggen.) Het raakt de kern van wat er hier vijf jaar geleden gebeurde. 50 woorden in de brei van zinnen waarin mijn moeder altijd verdwaald, veranderde alles. Zo plotseling kan het gebeuren. Dat je geholpen wordt in een benarde situatie. De woorden van mijn moeder waren het antwoord op mijn vraag om hulp. Vanaf dat moment wist ik dat ik altijd, op elk moment een vraag de kosmos in kon sturen als ik ergens enorm over twijfelde. Het is een mindset, realiseer ik me nu ik weer op deze plek zit. Als ik diep van binnen iets echt wil, dan beweeg ik daar naartoe. Een heldere gedachte en een enorm verlangen zet de stroom in gang. Dat is de truc! Een formule: Stem af, vraag, laat los, en ontvang! 


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page