top of page

BLOEDMAAN: zet je intentie


Maandagochtend is er een maansverduistering. De zon schuift voor de maan en daarmee verschijnt er een rode gloed. Ik weet nog goed hoe ik op samen met een goede vriendin op Hawaï onder de maan lag, omzoomd met duizenden fonkelende sterren. Ook toen schoof de zon voor de maan. Een super maan destijds. Het was alsof ik de maan kon aantikken, zo dicht stond deze bij de aarde. De helder witte maan transformeerde in een bloedrode versie. Een bijzonder moment waarbij, zo had ik gehoord, het ego tijdelijk afwezig is en je heel zuiver je intenties neer kunt zetten. Ik wist direct wat ik wenste: een eigen plek in de natuur, een soort retreat, waar mensen tot zichzelf kunnen komen, net zoals ik deed op Hawaï. Hokule’a wilde ik het noemen. Ik had vaak gedroomd hoe de wens, uitgesproken onder de rode maan, zich zou ontvouwen. Ik zag mezelf soms op Hawaï, dan weer ergens in Nederland. 

Inmiddels weet ik dat een droom zich op eigen tempo ontwikkelt. Dat het de kunst is om altijd te blijven meebewegen, ook als het tegen alle verwachtingen in, totaal anders gaat. Ik zie veel vrouwen om me heen ploeteren met zichzelf. Met de vraag: ‘welke richting moet ik opgaan? Wat drijft me? Wat is mijn passie?’ Soms heb je een beetje magie uit de natuur nodig om het antwoord kracht bij te zetten, leerde ik op Hawaï. Vanuit het sterrenstelsel. De energie vanuit de kosmos. Daarom is aanstaande maandagochtend een perfect tijdstip om jouw intenties neer te zetten. Bereid je voor: stem jezelf dit weekend af op je wens. Schrijf deze op. Wandel ermee. Geef het al in grote lijnen vorm en stel een datum: wanneer moet het klaar zijn (dat had ik niet gedaan). Ga onder de maan staan. Haal diep adem en spreek het uit. Laat dan los en weet dat het precies op de juiste plek, de juiste tijd naar je toe komt, of zoals Hawaianen zeggen: I ka pono mea. En mijn intentie? Ja die ik uitgekomen! Bijna vier jaar na de magische avond op Hawaï zijn er twee plekken, wegen waarmee ik mijn wens vervul. De ene via mijn boek Hokule’a waarin ik vertel over hoe je dichterbij jezelf kunt komen met behulp van de natuur, je eigen krachtige oer-zelf. En een echte plek: een chaletje in het bos Soeria. Inmiddels komen mensen van heinde en verre naar deze magische plek. Om te mediteren, om tot rust te komen, om te schrijven. #bloodmoon #hokulea 


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page