top of page

In de podcast bij Leven Zonder Stress

Patrick Kicken, maker van de podcast Leven Zonder Stress schoof onlangs bij me aan tafel in mijn Boshuisje Soeria. Het was de eerste keer sinds acht jaar dat ik (voor een groter publiek) terugblikte naar een bewogen tijd rondom de lancering van mijn boek Naupaka, waarin ik schrijf over een moeilijke keuze die ik destijds voor mijzelf moest maken: ik moest de relatie met mijn zieke jeugdliefde verbreken.Het werd een bijzonder open gesprek over de mooie kanten van het zorgen voor een zieke partner of ouders, zoals in Patrick’s geval. Maar ook over de valkuil jezelf totaal in naastenliefde te verliezen, doordat je onbewust steeds vaker een stukje van jezelf opzij zet. Net zolang totdat je volledig oplost in het leven van de ander. Poef, weg ben je.


Maar het mooie van niets meer zijn, is dat er juist weer van alles kan ontstaan. Een mooie les hierover komt vanuit de Hawaiaanse filosofie: iedereen wordt met een kom van licht geboren maar gedurende het leven wordt deze gedempt door de zwaarte van jaloezie, angst of trauma. Op het moment dat je je hiervan bewust wordt, gooi je alle shit overboord en begin je opnieuw. Als doodgaan én herrijzen in het leven zelf.


Gedurende de podcastopname duiken we dieper in deze reis: wat er gebeurt als je alles loslaat. Wat ik mocht ervaren op Hawaï. Dan leer je dat het de beweging vanuit het leven zelf is dat de richting aangeeft, mits je er op durft te vertrouwen én mee te bewegen. Zoals een nieuwe liefde, verlangen of misschien wel een tijdje gewoon helemaal niets.


Ken je de podcasts van Patrick nog niet? Ga dan zeker even kijken op Youtube. Het zijn openhartige gesprekken met auteurs, podcasters, sprekers, coaches ect over stress, geluk, zingeving, geluk, angst, burn-out, liefde, ego, status, seksualiteit en nog veel meer..


103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page