top of page

Soulhunt:de voorbereiding

Via energiewerk ga ik proberen antwoord te krijgen op een vraag die mij al een lange tijd bezighoudt. Hoe kan het dat drie mannen in mijn leven ziek waren? En mijn leven daar grotendeels op was ingericht? Is het iets in mijn voorouderlijke familielijn? Of ligt het bij mijzelf? Ik wil er graag achter komen. Want misschien kan ik het helen?


Een paar weken geleden kwam er iemand op mijn pad die me zal gaan ondersteunen in dit proces met een zogenoemde soulhunt, een innerlijke reis met behulp van sjamanistische technieken en rituelen. Ik neem zelf vaak mensen mee op een bosritueel - om een stukje (uit) het oog verloren zielenwaarde te onderzoeken - maar dit keer zocht ik dus ook begeleiding op mijn pad. En nadat ik de vraag het universum in had geslingerd (want ik weet inmiddels dat er altijd een antwoord komt) kwam er dus een geweldige dame op mijn pad. Ik wist dat zij het was die me kon ondersteunen, want precies op het moment dat een goede vriendin over haar vertelde, zag ik dit bijzondere fenomeen in het bos. Een waterstroom die uit de toppen van een boom naar beneden sijpelde, met bij de wortels een schuimende wolk, alsof het zeep was! Zij kon me begeleiden in het schoonwassen van een stukje ziel.


In aanloop tot de dag van de trip, voel ik met flarden een behoorlijke druk op mijn borst. Als ik er naar toe ga met mijn aandacht, ervaar ik een verwrongen soort pijn. Een gevoel van intens verdriet dat ik mijzelf niet kan zijn. Ik heb behoefte aan aandacht, liefde.


Ik vraag me af of ik mijzelf kan helen. Is het mogelijk om dit op zielsniveau te doen, of tenminste inzichten te krijgen op dit vlak en er dan in het aardse leven aan te werken.

Ergens voel ik dat ik het antwoord al heb gevonden, maar ik ga woensdag tijdens de soulhunt graag kijken of dit werkelijk het juiste is.


Ik heb namelijk het idee dat ik de mannen moet aanvaarden zoals ze zijn. En de aandacht te geven waar ik zelf naar hunker. Maar ergens kan ik niet geloven dat dit de oplossing is, omdat ik bang ben mezelf (weer) volledig weg te geven. Toch lijkt het in de praktijk wel ergens te werken, want zodra ik mij bewust verbind, gaat alles weer stromen.


Ik heb de vragen voor de soulhunt al klaar staan: 'Wat is het doel op zielsniveau? Waarom zijn de mannen in mijn leven ziek? En wat kan ik er van leren en winnen? En ook: als dit patroon niet langer van nut is, hoe kan ik mij dan zo ontwikkelen dat ik het achter me kan laten?
34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page