ziel-intelligentie.jpg

Tijdens mijn reizen naar Hawaï leerde ik veel over de Hawaïaanse filosofie en het pad van bewustwording. Deze pas ik toe op mijn dagelijkse leven, waardoor ik veel meer vanuit mijn eigen wijsheid keuzes maak in plaats van de vorm. Kennis die ik deel via mijn boeken, columns én bosretreats (kumu-lezingen) op de Veluwe, waarbij je ook echt energiewerk via een ritueel gaat ervaren rondom je eigen, persoonlijke bewustwordingsproces! 

Over het pad

Volgens Hawaïanen bestaat er maar één manier om jezelf en je leven te veranderen. Een beetje cliché wellicht, maar dat begint bij jezelf. Bij het maken van keuzes die leiden tot het leven dat jij wilt. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zekerheden zoals een vaste baan, verwachtingen vanuit familie of vrienden, je eigen vastgeroeste gewoonten en twijfels weerhouden je ervan de richting op te gaan die je eigenlijk wilt.  

Hoe verander je?

Zo makkelijk is het toch niet om het roer om te gooien? Dat klopt. Als ervaringsdeskundige ken ik de blokkades. En als jarenlange onderzoeker van het veranderproces, waarbij de Hawaïaanse filosofie als leidraad dient, kan ik je ondersteunen om deze inzichtelijk te maken, te doorbreken of om te vormen. 

Hoe geef je je nieuwe richting vorm?

We kijken samen naar het verhaal dat je jezelf vertelt. Klopt deze eigenlijk nog wel bij wie je diep van binnen bent en wat je werkelijk wilt? En welke keuzes moet je maken om je leven naar je nieuwe verhaal om te zetten? Door het stellen van de juiste vragen start er een bewustwordingsproces: je dwingt jezelf na te denken over waar je nu staat in het leven. 

Je bent je eigen leraar

Keuzemomenten zijn beangstigend. Je laat iets los. Iets vertrouwds. Een leven waar je zekerheid aan ontleent, in tegenstelling tot het nieuwe waarvan je nog geen idee wat er voor in de plaats zal komen. Tegelijk is het een groot avontuur. Je bent nieuwsgierig omdat je weet dat het je zal laten groeien. Zoals Hawaïanen zeggen: er is maar één leraar en dat ben jijzelf. Jij bent de vormgever van je eigen verhaal. Alles wat in jouw leven gebeurt is jouw verantwoordelijkheid, eenvoudigweg omdat het jouw leven is.

Transformatieproces

Er schuilt een enorme kracht in het maken keuzes waarmee veranderingsprocessen in gang wordt gezet. Huli, noemen Hawaïanen dit ook wel. Ik ontdekte een opvallende parallel tussen mensen die ondanks de weerstaand vanuit hun nabije omgeving toch een keuze voor zichzelf durfden maakten. Vanaf dat moment gingen zij allen bewuster in het leven staan en meer volgens hun eigen waarden leven. Ze belanden in nalu, in de bekende go with the flow.

 

De aanzet

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik begeleid je hierbij. Met behulp van vragen zul je inzicht krijgen in wat je belangrijk vindt. Je zult ontdekken waar blokkades zitten die ervoor zorgen dat je niet (nog) niet je authentieke zelf leeft, je talenten en waarden. Met een combinatie van Hawaïaanse rituelen waardoor je oude delen in jezelf beter kunt loslaten. Ik gebruik hiervoor de kennis van de aumakua (onze voorouders en hogere zelf) waarmee ik leerde werken tijdens mijn vele reizen naar Hawaï en de ontmoetingen met een bevriende sjamaan. 

Wil je meer weten? Kijk dan snel bij:

- Mijn online training -

 - Mijn boeken -

- Bosretreat -

- Blogs -

Het Hawaïaanse pad

illu_1000x500px_1.png

RECENSIES

illu_1000x500px_1.png

Caroline

In 2014, na een moeilijke periode, kwam het boek Naupaka op mijn pad. Ik was meteen verkocht! En de timing was perfect! Het was het laatste duwtje in de rug om mijn gevoel te volgen en naar Hawaï af te reizen. Ik heb daar met Lideweij de meest bijzondere avonturen mogen beleven en veel van haar mogen leren. Na drie maanden Hawaï voelde ik me als herboren en kon ik niet anders meer dan voor mezelf kiezen. De cultuur en wijsheid van Hawaí brengen je terug naar de kern, naar dat wat echt belangrijk is. Lideweij kan dit als geen ander beschrijven en ik keek dan ook vol verwachting uit naar haar nieuwe boek Hokule'a."

illu_1000x500px_1.png

Nienke

"Lideweij heb ik leren kennen als een goede luisteraar en vragensteller. Ze heeft me opnieuw laten zien dat ik kan vertrouwen op mijn eigen intuïtie. Ik geloof dat ik op het juiste moment op de plek ben waar ik moet zijn, ook als was mijn leven de afgelopen jaren een ‘obstacle run’. Lideweij heeft me bewust gemaakt dat ik, met het door mij gelopen pad, van betekenis kan zijn voor anderen."


- Nienke