top of page
ziel-intelligentie.jpg

Leven vanuit de bron

Hawaïanen geloven dat iedereen wordt geboren met een kom van licht die onze ware aard vertegenwoordigt. Deze groeit in kracht als je in liefde voor jezelf leeft. Maar het licht kan ook doven door de negatieve verhalen die je jezelf vertelt. Die dekken als stenen ons licht af. Vaak realiseren we ons dit pas als we fysieke klachten krijgen. Onhawaïaans gezegd: burn-out. Pas als de kom bijna tot de rand toe gevuld is met stenen, dumpen we de stenen en beginnen we opnieuw.

 

Om van koers te veranderen moeten we soms keuzes maken die niet altijd makkelijk zijn. Zekerheden zoals een vaste baan, verwachtingen van familie of vrienden, of eigen vastgeroeste gewoonten en twijfels weerhouden ons ervan de richting op te gaan die we eigenlijk willen. We raken stuurloos en pas als we bijna verdrinken keren we weer terug naar het fundament van ons bestaan en beginnen we opnieuw.

 

Dan gaan op zoek naar de gedoofde lichtpuntjes uit de kom, onze teave, de bron.

 

Pas als de kern zich in alle kwetsbaarheid aan je toont kan het transformatieproces van start gaan. Een transformerende reis naar wie we in wezen zijn. Diep vanbinnen zal iets moois ontpoppen dat zich het best laat omschrijven als een beginnend gevoel van bliss. Iets wat je uitdaagt om je huidige leven onder de loep te nemen. Het is een oproep tot actie. Tot zelfonderzoek. 

De Holy Road Trip

Vanaf dit moment belopen we volgens de Hawaïaanse filosofie het pad van de spirituele krijger. Het pad van bewustwording en zelfontwikkeling waarbij je de conditioneringen, trauma’s en gedragspatronen die je ervan weerhouden om voluit te leven onder de loep neemt. Als je deze doorbreekt, dan zul je leven vanuit je ware zelf en je mana, je persoonlijke levenskracht. Om daar te komen zul je keuzes moeten maken en vervolgens met focus en discipline te werk moeten gaan. Uiteindelijk bestaat er volgens Hawaïanen maar één manier om jezelf en je leven te veranderen: door oude patronen, verwachtingen en overtuigingen van jezelf te herkennen en los te laten. Pas dan leef je vanuit je oorspronkelijke bron en durf je elke dag met de stroom van het leven mee te bewegen. 

screenshot.4.jpg
bottom of page