top of page

De Holy Road Trip kicks off


Aloha! Yeah! Deze week ga ik met drie vrouwen op reis langs de krachtplekken van het grootste eiland van Hawaii, The Big Island. We zullen ons laten meevoeren met de flow, luisteren naar de richting die de krachtige aarde en de moeder van het eiland, Pele, ons opstuurt. Met uitzicht op gele en roze gardeniabloemen, azuurblauw water en zwarte lavarotsen. Lichte en donkere contrasten die de binnenwereld reflecteren. Volgens de Hawaianen komen onopgeloste emoties explosief naar de oppervlakte. Het is heftig maar helend. Wie licht op de donkere stukken in zichzelf durft te laten schijnen, zal zich vrijer voelen en mee kunnen bewegen met de creatieve bron, de teave. Het waakvlammetje zal vlam vatten. Je gaat vanuit je oorsprong leven.

Ik spreek uit ervaring dat het echt zo werkt. Drie keer eerder was ik op The Big Island en drie keer werd ik geconfronteerd met donkere stukken. Ook in de weken voor de start van de Holy Road Trip. Schuldgevoel was er eentje die in een extreme vorm naar buiten kwam. In de vorm van echt financiële schulden en een schuldgevoel richting anderen. Een paar uur voor de maaneclips op maandagmiddag zag het er even naar uit dat ik enorme bedrag aan geld moest betalen voor ons huurhuis op het eiland. Iets dat ik over het hoofd had gezien. Ver over de tienduizend euro's. Terwijl ik naar adem hapte, reageerde mijn vriend op rustige toon: 'Misschien is het juist wel goed. Een aanleiding om een nieuwe richting in te slaan. Om ons huis te verkopen, af te betalen en weg te gaan.' Hij sloeg een arm om me heen en zei dat ik me niet schuldig hoefde te voelen over hoe het was gelopen.

Het was alsof er een sleutel werd omgedraaid. Het schuldgevoel maakte plaats voor vertrouwen. En nog geen halve dag later was ook de financiële kwestie opgelost. Geen schuldgevoel, geen schulden. Wat overblijft is het gevoel om weg te gaan. Om patronen te doorbreken. Ons ons huis in de stad te verlaten. Maar waarheen?

Voordat we het eiland verlaten weten we het. Dat is de manifestatie van mijn persoonlijke Holy Road Trip. Ik gids dan wel 3 vrouwen, maar voor mijzelf start ook een nieuwe reis, een nieuwe route. De fluisteringen vanuit de natuur. Mijn natuur. Ik volg ze deze week. En daarover zal ik hier alles vertellen.

(De foto's hierboven symboliseren de start van de reis. Een prachtige bloem die maar 1 keer bloeit. In de nacht! Ik mocht hem bestuiven met de eigenaar van de Banyan Retreat Centre in Kona waar 1 van de Holy Road Trippers overnacht. Een fantastische plek!)


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page