top of page

De innerlijke reis

Het kan behoorlijk lastig zijn om een juiste vraag de stellen. Soms weet je het gewoon niet. Bijvoorbeeld als je al een tijd lang een gevoel van leegte, richtingloosheid of eenzaamheid ervaart. Waarschijnlijk probeer je het op te lossen via gedachten, maar kom je er gewoon simpelweg niet uit. En dat is niet zo gek. De antwoorden liggen namelijk niet in je mind, maar verscholen op een plek waarvan je het niet snel verwacht, namelijk je lichaam!


Je kunt contact maken met je lichaam, door de Hawaïanen onze fysieke ziel (unihipili) genoemd, met behulp van stilte en meditatie. Een innerlijke reis, waarin je de verbinding zoekt met dat ontheemde of oude stukje verdriet of pijn om te kijken wat daar achter ligt: een (uit het oog) verloren waarde.


Over de innerlijke reis

Deze werd me door mijn aumakua (spirits, voorouders) ingegeven tijdens een periode van afzondering in mijn boshuisje op de Veluwe, vlak nadat er een knobbeltje in mijn borst was ontdekt. Terwijl ik op de bank naar buiten lag te staren, gleed ik langzaam in een droomstaat waarin ik naar de plek in mijn lichaam afreisde. Daar ontmoette ik een oude pijn, een gevoel van verdriet. Ik vroeg wat het nodig had. Speelsheid, was het antwoord. Ik voelde direct dat dit een soort sleutel was, een boodschap én een opdracht. Mijn leven was krampachtig serieus geworden door alles wat ik had meegemaakt. Het was tijd om lichtheid toe te voegen. En daar zou ik mee aan de slag moeten gaan. Na dit besef, ontmoette ik een spirit animal, een eekhoorntje. Het rende door het huisje, sprong op mijn lichaam en pakte het knobbeltje uit mijn borst (om het vervolgens op te knabbelen). Ik was ontzettend verrast, maar ergens ook niet verbaasd. Ik had dit een keer eerder meegemaakt tijdens een meditatie van een huisarts - Frans Bakker - die ook sjamanisme beoefende. Toen vloog er een adelaar door de ruimte om een stukje pijn uit mijn onderrug weg te happen. En beide keren gebeurde er iets wonderlijks: de pijn én de plek waren opgelost. Ik vertel meer in onderstaande video over de zoektocht die ik nu start rondom deze wonderlijke healing. Want waarom had ik deze ervaring en ingeving? En wat betekende het? En wat moet ik hieruit leren?

De weg naar binnen start altijd met een vraag. En inmiddels weet ik dat de antwoorden zullen volgen. Ik zal er zeker blijven schrijven over op deze blog.Deze ingegeven, innerlijke reis is nu één van de sleutels geworden tot het vinden van de wijsheid in mezelf. En deze deel ik graag met jou tijdens een bosritueel bij een zuivere waterbron, een magische krachtplek waar veel energiewerk wordt gedaan.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page