top of page

TErug naar de kern? Schrap je to-do lijstjes

Hoe doe je dat nou eigenlijk? Vanuit je kern creëren in plaats vanuit de vorm. Want we zijn immers gewend om vanuit de vorm te beginnen. Je kent het waarschijnlijk wel: ons hoofd is vrijwel altijd bezig met het maken van to-do-lijstjes die we moeten afwerken. Doen we dit niet, dan worden we onrustig. Maar het kan ook anders. ‘Met je billen bloot, drinken uit een cocosnoot.’ Je moet wel bereid zijn om te oefenen. Jezelf te trainen. Met als doel dat deze nieuwe wijze van creatie langzaam maar zeker spontaan wordt. Lees in dit blog meer over het doorbreken van gewoontepatronen en hoe rituelen (mijn top 3) je daarbij kunnen helpen.


Inmiddels lach ik er om: de to-do lijstjes die mijn hoofd gedurende de hele dag maakt: boodschappenlijstjes, nieuwe teksten voor mijn website, het zoeken naar manieren om inkomen te genereren vanuit mijn eigen bedrijf (het Bosbadhuis). En voordat ik het weet, ben ik een dag lang ‘afwezig’ met als eindresultaat een onzeker, leeg gevoel over de stappen die ik zet rondom mijn soulmission. Het is als het eten van een lekkere chocolademuffin. Het geeft instant geluk, maar helaas vaak gevolgd door een suikerdip én een leeg onverzadigd gevoel achterlatend.


Het is eigenlijk heel simpel. Misschien wel zo simpel, dat we er niet altijd in geloven en weer terugvallen in onze oude patronen: leven vanuit je kern. En dat is de beweging om ons heen en in ons zelf te volgen. En daarbij de to-do lijstjes en vaststaande doelen (ook de doelen die lijken op je zielenmissie) te schrappen. En dat laatste is nu juist zo paradoxaal: want je wil toch je verlangen volgen? Ja, maar door doelen te stellen, zeg je eigenlijk nee tegen andere mogelijkheden en kansen die zich door jou heen willen ontwikkelen.


Ik weet inmiddels uit ervaring dat het zo echt werkt: durf je even alle to do’s los te laten, dan ontvang je direct de dingen die je nodig hebt voor verdere ontwikkeling. Zowel innerlijk als in de materialistische vorm. Ik weet inmiddels dat het zo werkt. Gisteren nog. Ik was te veel bezig met hoe ik geld wilde verdienen met mijn Bosbadhuis en stelde mezelf de vraag: zou er ook een andere wijze zijn om geld te ontvangen (waardoor ontspanning ontstaat) en doen wat ik het liefste doe: anderen meenemen op de energiereis door de bossen. Naar het bosbadhuis? Een paar uur later kreeg ik een telefoontje van een opdrachtgever voor een pr-opdracht. Of ik misschien iets voor ze kon betekenen. Hét ticket tot leven vanuit de kern: een stabiel inkomen, waardoor ik in 2021 kan freestylen.


En helpen rituelen dan daarbij? Dat stond toch immers in de inleiding van dit blog? Jazeker! Rituelen zijn een perfecte tool om je te helpen gedragspatronen te doorbreken. Ze helpen je contact te maken met de valkuil, een terugkerend gevoel of idee dat je hebt over iets dat je blokkeert om voluit te leven. Om dit te omarmen en bovenal: een nieuwe ervaring en patroon in je hersenen te etsen, waardoor je vertrouwen, helderheid en rust gaat ervaren. En keuzes gaat maken vanuit je zuivere eigenheid.


Top 3

Er zijn meerdere vormen van rituelen die je helpen vanuit je kern te leven. Ik heb er drie voor je uitgekozen die mij het beste helpen:


1. Stem jezelf elke ochtend even af. Dat hoeft niet lang. Leg je hand op je hart. Neem een diepe ademteug en zeg tegen jezelf: vandaag sta ik open voor alles wat zich door mij heen wil ontwikkelen. En volg wat er op mijn pad komt.

2. Stel jezelf vragen. Deze is ontzettend krachtig. Doorvragen brengt je bij de essentie en wat er echt toe doet. Voel je je bijvoorbeeld onzeker (werk, relatie, geld). Vraag dan waarom dit zo is en wat je nodig hebt. Blijf even bij het gevoel. Stel ook vragen over je weg, en of deze zichtbaar mag worden met behulp van mensen, situaties, teksten, inzichten.

3. Ga een week, dag, of paar uur alleen de natuur in. En start voordat je vertrekt met ritueel 1 gevolg door 2. Zo herstel je het contact met jezelf, ofwel: werp je de vorm van je af en keer je terug naar je kern. Je kunt er ook een energiereis - een bosritueel of retreat - aan verbinden om deze genoemde stappen extra kracht bij te zetten. Wil je daarover mee weten? Kijk dan even hier. Of lees er meer over in mijn boek Hokule'a.


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page