top of page

De 12 Heilige Nachten: wat een start..!

Ik voelde geen heftige energie, had geen visioenen of dromen, ondanks deze bijzondere dag waarop twee planeten samen de ster van Bethlehem vormen. Een aankondiging voor transformatie, schrijven velen hierover. Een dag waar de energieen enorm krachtig zijn.Nee, ik bemerkte vooral enorme rust. Dat alles perfect is eigenlijk. Niets hoeft. Zelfs niet de deelname aan de Heilige Nachten..? Ik voelde bij deze gedachte een lichtelijke teleurstelling, terwijl ik naar de afbeelding op mijn altaar keek. Van Pele, de vuurgodin van Big Island Hawaï. Wie mijn boeken en blog heeft gelezen, weet hoe bijzonder de band met deze energie is, die mij ondersteunde tijdens mijn reizen naar Hawai. Ze hielp me door een heftig transformatieproces, waarbij mijn leven totaal veranderde nadat ik een dramatische keuze van zelfliefde moest maken.

Terwijl ik daar zat op de koude zolder, verlicht door een kaarsje, leken haar ogen ineens op te lichten. Beeldde ik het me in? De rest van de avond bleef het rustig in de energie en merkte ik verder niet veel. Maar daar zou aan het einde van de nacht abrupt een einde komen...


Rond 5.00 uur hoorde ik baby Ype naast me pruttelen. Met het lichtje van mijn I-phone bescheen ik hem - en zag een berichtje verschijnen van een dame met wie ik onlangs het bosritueel had gedaan. Een vrouw die ook bijzondere connectie had met de energie van vulkanen, zo had tijdens onze gesprekken gebleken.

‘Heb je dit gezien?’, schreef ze. ‘De vulkaan op Hawai is uitgebarsten. ‘Hoe bijzonder! Precies op deze krachtige dag! 21 november..’. Exact op dat moment kreeg ik een golf melk over me heen. Als een krachtige eruptie. ‘Uitbarsting’, grinnikte ik. De slaap was direct weg. Een enorme golf van energie trok door me heen, want ik wist: de vulkaanuitbarstingen op Hawai gaan altijd gepaard met grotere ontwikkelingen. In mijn binnen- én buitenwereld. Het vuur laat oude stukken wegsmelten en de gestolde lava uit de kern van de aarde vormt de nieuwe weg.


Al met al dus toch nog een spectaculaire opening van de 12 Heilige Nachten. Waar donker en licht elkaar ontmoeten. Wat gaan de komende dagen hierin brengen? ik weet het nog niet. En dat is nou precies de bedoeling: loslaten en overgave aan het nieuwe. Het enige wat ik hoef te doen, is hiervoor open staan en te volgen wat er in me op komt. Met wandelingen in het bos, meditaties en de rituelen die ik leerde op Hawai. Lessen waarover ik hier zal schrijven. En waarover ik schreef in Naupaka en Hokule’a. Reis je met me mee?


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page